«Her skal vi bygge, og her skal vi bo», er et kjent og kjært norsk uttrykk. Selv om ikke alle bygger sine egne hus, er det i alle fall veldig populært å helrenovere når man flytter inn. Nordmenn er verdensmestere i oppussing, og er svært så glade i interiør. Og det aller viktigste? Det er at det er koselig – og kanskje spesielt i stua.

Hvorfor er stua så viktig?

Stua er et naturlig samlingspunkt i alle hjem, og er derfor spesielt viktig når man pusser opp. Stua skal være hjemmekoselig, da det er her man trekker sammen. Noen ganger for å se på TV, andre ganger for å ha de gode samtalene i sofakroken.

En stua brukes til så mangt, så hva skal man tenke på når det gjelder interiør? For det første bør man tenkte på hvordan man bruker stua, hva er det aller viktigste? For noen vil stua handle om TVen, mens det for andre er andre ting som spiller inn, bokhyller f.eks.

Hvordan får man det koselig?

Det er mange måter man kan skape et koselig interiør på. Den enkleste, og rimeligste måten, er tekstiler. Tekstiler skaper varme på kalde vinterkvelder, og kan gi lys når sommeren kommer. Siden tekstiler ikke koster all verden, kan man bytte puter, pledd og gardiner når nye sesonger kommer. Man kan også velge å følge de siste trendene, om man ønsker det.

Det viktigste er uansett at man lager et rom som er tilpasset behovene til sin familie, stua er et levende rom hvor det skjer mye, og hvor mange mennesker samles. Kanskje det er en idé å samle familien og spørre hva de ulike familiemedlemmene ønsker seg? Dette kan være en morsom familieaktivitet, og det er lett å inkludere barna. Det betyr derimot ikke at du må lytte til alle forslag som kommer.