Høres et teppe på gulvet noe som hører gamle dager til? Da tar du umåtelig feil. Tepper på gulvet er inn som både før, både vegg-til-vegg-tepper og de mindre variantene som går under sofabordet. Uansett hva du liker, så finnes det et tepper for deg.

Kelim-trenden

Kelim-tepper er svært populære akkurat nå, spesielt blant interiørbloggere og andre som kan sine saker. Det er spesielt kelim-tepper i duse farger som er i vinden akkurat nå, og disse passer perfekt inn i nordiske hjem.

Er det verdt prisen?

Mange synes tepper blir veldig dyrt, og det stemmer at kvalitet koster. Hvis du skal investere i et teppe bør du velge et av god kvalitet, da kan du nemlig ha det livet ut. Det er uansett viktig at du renser teppet ditt ofte, samt støvsuger det regelmessig. Dette gjelder spesielt hvis du har allergikere i hus. Da kan det også være en god idé å banke teppene mellom hver sesong, hvis teppet er lite nok til det.

Hva med vegg-til-vegg?

Det er ikke så vanlig med et slikt teppe lenger, men på soverommet kan det være skikkelig digg. Ingenting er som å stå opp om morgenen, og plante føttene i et varmt og mykt gulvteppe. På kalde vinterdager, er dette drømmen! Som nevnt over, er det viktig å støvsuge ofte hvis man har et slikt teppe. Man burde derfor kjøpe seg en skikkelig bra støvsuger.

Hvis du er usikker på om et teppe er noe for, burde du ta deg en turen og snakke med eksperter. Du kan selvsagt kjøpe tepper på nett, men hvis du ønsker å føle hvordan stoffet kjennes ut på forhånd, kan det lønne seg å ta turen til en fysisk butikk først – og så bestille på nett etterpå. Da får man også ofte en litt bedre pris.