Er du en av dem som synes gulvet er det viktigste i hele leiligheten eller huset? Da er du ikke alene. Av den grunn bør man velge kvalitet over pris, og en stil som passer inn med karakteren til resten av leiligheten … eller huset.

Et godt tips på veien

Hvis du skal legge gulv, og det ikke er snakk om nybygg, bør du alltid ta utgangspunkt i originalgulvene. Hvis du er så heldig å bo i en gammel bygård, kanskje det befinner seg et fantastisk tregulv under 80-talls-parketten.

Hvis du er så heldig kan du bare fjerne parketten, slipe det gamle tregulvet og lakke det slik du vil. Er du derimot ikke så heldig, har du noen valg du må ta.

Det første du må tenke på er hvilket materiale du vil ha. Men du bør også tenkte på hvilken farge du ønsker deg, og hvile behov du har. Noen steder kan det kanskje lønne seg med fliser, som f.eks. i en gang eller på et bad, mens andre ganger, som f.eks. i stua, er tre det aller fineste.

Hvor skal du begynne?

Et fint sted å begynne er å lete etter inspirasjon i interiørmagasiner eller på internett. Det finnes en flust av interiørblogger, men også Pinterest er gull for når du søker inspirasjon. Her kan du også lage dine egne inspirasjonstavler, hvor du samler på dine favorittgulv.

Når du har funnet ut av hva slags gulv du ønsker deg, kan du lete etter en forhandler som selger slike gulv til en pris du synes er ok. Husk at gulv ofte koster litt, men at det er verdt pengene – for gulv er noe du har i mange, mange år. Velger du den billigste varianten nå, må du kanskje bytte gulv etter kun kort tid, og det blir fort dyrere i lengden.