Er du lei av hvite vegger? Nå er det faktisk trendy med andre farger. Spesielt rosa er i vinden, men du kan velge akkurat den fargen som du liker. Det er likevel noen ting du burde tenke på.

På soverommet

Når du skal velge farge på soverommet bør du velge en sval farge, som det er lett å sovne til. Du bør ikke velge sterke og lystbetonte farger, da dette kan holde deg våken. Hvis du absolutt ønsker noe fargerikt på soverommet, bør du da velge en dyp mørk farge. En slik farge, som burgunder, kan skape en varm, god følelse – som dysser deg i søvn.

På badet

På badet bør du velge friske farger som livner humøret. Selv om mange velger hvitt også på badet, er faktisk gul et fantastisk alternativ. Gul er en farge det er lett å våkne av, og man får piggere humør med en eneste gang.

I stua

I stua er det ikke så mange regler som gjelder, og her kan du følge personlig stil og preferanse. Det er likevel et par ting du bør tenke på. Hvis du har en liten stue, vil den føles enda mindre hvis du velger en mørk farge på veggene, mens en lys farge kan få den til å føles større. Du bør også tenke på hvor mye lys du får i stua, det kan bli ganske trist og mørkt på vinteren hvis du velger en farge uten lyspigmenter.

På kjøkkenet

Hvis du har åpen løsning mellom stua og kjøkken, vil det som regel være finest med samme farge på veggene i kjøkkenet som i stua. Hvis du derimot har et adskilt kjøkken, kan du velge akkurat den farge på veggen som du ønsker. Noen liker å ha samme farge på veggene som på kjøkkeninteriøret, mens andre liker større kontraster – det er helt opp til deg!