Når du byger terasse

Det er mye du må ta hensyn til når du bygger terrasse. Noen ting sier seg selv, mens andre ting ikke er fullt så åpenbare. Det aller første jeg vil påpeke, er at hvis du ikke vet hva du gjør, så bør du forhøre deg med en profesjonell byggherre. Jeg skal gi deg noen pekepinner om hva du bør tenke på, selv om det iblant kan gå galt likevel. Jeg har ikke tall på hvor mange terrasser jeg har sett som man har måttet bygge om fordi de var feilbygd fra grunnen. Det er bedre å legge ned litt ekstra tid, penger og energi på å gjøre det riktig fra begynnelsen i stedet.

 

Grunnen

Det absolutt viktigste er at terrassen bygges på en stabil grunn. Alt avhenger av hvilken type terrasse du bygger. Skal den ligge lavt langs bakken, eller et par meter over? Slike ting har stor betydning for hvordan grunnen bør se ut. Her finnes det også forskjellige strategier du kan bruke. Et alternativ er å gjøre hele grunnen stabil og å bygge enkelt oppå den. Det er også mulig å sette søyler i jorden med jevne mellomrom, som du bygger takterrassen oppå. Spør gjerne en ekspert om hjelp hvis du er usikker.

 

Når det gjelder å bygge selve terrassen, finnes det også flere alternativer å ta stilling til. Det mest åpenbare er hvilken type tre du skal bruke til å bygge. Du trenger planker som ser fine ut samtidig som de er slitesterke. Terrassen kommer til å bli utsatt for mange typer ugunstig vær, og du vil at den skal ta seg like godt ut i flere år fremover. Noe av det mest slitsomme med å ha terrasse er når du må bytte ut plankene etter et par år. Her finnes det også mye å velge mellom, men det er i hvert fall ingen dum idé å impregnere treverket for å få det til å holde lenger. Bygg et stabilt rekkverk. Glassrekkverk er vanligvis utrolig fine og stabile!

 

Til slutt må du også bestemme deg for hvordan du skal bruke terrassen. Det er ikke noe du avgjør etter at alt er ferdigbygd; du bør gjøre det på et tidlig stadium. Hvordan du bruker terrassen vil i stor grad påvirke de tidligere valgene. Nok en gang bør du ta kontakt med en ekspert dersom du er usikker.