Har du fått med deg sommerens interiørtrender? Det er et mylder av godbiter å boltre seg i hvis man er glad i interiør, og det er spesielt én ting som går igjen i trendbildet. Det er grønne planter.

Hvordan pynte med grønne planter?

Å pynte med grønne planter er kanskje enklere enn du tror. Og grunnen til det? Det finnes ingen regler. Du kan kjøpe akkurat de plantene du liker best, samt potte de om til de pottene du synes er finest – og som passer best hjemme hos deg.

Grønne planter passer like godt i alle husets rom, de passer også veldig godt i vinduskarmen – eller på balkongen, hvis du er så heldig at du har en balkong.

Hvis plantene står et sted hvor de får veldig mye sol, er det svært viktig å vanne de også. Det er også mulig å gi de litt ekstra næringsjord, noe som anbefales i sommerhalvåret. Hvis du skal reise bort i et par uker, lønner det seg å be venner eller familie vanne plantene for deg. Hvis ikke kan du risikere at plantene dør mens du er på ferie.

Se til Bali!

En annen trend som er er populær nå, er Bali-trenden. Det vil si at du kan kombinere de grønne plantene med tremøbler i bambus eller andre lyse tre-sorter. Og for prikken over i’en, velger du lyse tekstiler. For denne stilen finnes det massevis av inspirasjon på Internett, og da gjerne på reiseblogger og Instagram.

Selv om det er den tropiske stilen som gjelder på interiørfronten nå i sommer, er det viktig å huske på at man alltid bør følge sin egen stil. Liker du aller best den nordiske, maritime stilen på hytta? Ja, da går du rett og slett for den. Det finnes ingen regler, så følg rendene med omhu.