Hur du använder en S maskin gängtapp?

S maskin gängtapp är ett roterande skärverktyg generellt av cylindrisk form som används för att förstora och avsluta redan borrade hål till exakta dimensioner eller med gängor. Det är ett skärverktyg med flera eggar med skäreggen på sin periferi.

Den räfflade delen består av avfasning, startkona, dimensioneringssektion och baklängd. Faslängd eller avfasad ledning säkerställer korrekt och lätt inträde av brotschen i hålet. Den huvudsakliga skärningen av brotschen görs genom att starta konan, dimensioneringssektionen och för att styra brotscharna och även jämna ut eller dimensionera hålet. Den bakre avsmalningen minskar friktionen mellan brotscharna och hela ytan.

Typer av gängtapp:

S maskin gängtapp (handhållen):
Dessa gängtappar manövreras för hand med en tappnyckel monterad på brotschens sekvens. Arbetet ligger i ett skruvstäd. räfflorna kan vara raka eller spiralformade. Skaftet är rakt med en fyrkantig tång för skiftnyckeln.

S maskin gängtapp (machine):
Dessa liknar handgängtappar, förutom att skaftet är avsmalnande.

Chucking S maskin gängtapp:
Dessa är maskingängtappar med kortare räfflor. Dessa kan vara antingen av den typ som kallas rosengängtapp eller räfflade gängtappar. Dessa används för grova grovbearbetning.

Expanderande gängtappar:
Dessa gängtappar tillåter en liten ökning av storleken för att ta bort en extra mängd material. En konisk plugg löper genom hålets ände och manövreras av en skruv så att den fungerar som expander.

Justerbara S maskin gängtapp:
I dessa gängtappar är separata blad införda i spåren som är anordnade i gängtappens kropp. Bladen kan flyttas upp eller ner från gängtappen för att få önskad storlek.

Tapered S maskin grängtapp:
Dessa gängtappar används för att avsluta avsmalnande hål.

Shell S maskin gängtapp:
Solida gängtappar (upp till ca 20 mm diameter och vanligtvis gjorda av Hss) för att minska kostnaderna för större gängtappar är skärdelen gjord som ett separat skal som är monterade på standardskaft av billigare stål. Dessa gängtappar är dock inte särskilt styva eller exakta. Dock finns det stora ekonomiska fördelar att hämta.